Asigurarea temporara a necesarului de lichiditate

Certificatele (EUA) aflate in cont pot genera disponibilitatea temporara a unor sume de bani ce pot fi folosite in dezvoltarea afacerii, retehnologizare sau cu alt scop.

  • Dacă aveți anumite perioade din an în care trebuie acoperit necesarul de cash – flow, compania noastră poate să vă asigure în acest sens, fără a fi nevoie să apelați la instrumente bancare.
  • Printr-o vânzare şi răscumpărare a certificatelor la preţuri fixe, stabilite la momentul inițial, nu numai că vă veți rezolva problema de lichiditate, dar aveți şi siguranța că la finalul perioadei, certificatele de care aveți nevoie pentru conformarea obligatorie vor fi în posesia dumnevoastră.

Aceasta metodă implică folosirea ca şi garanţie a surplusului de EUA pentru obţinerea unui capital de lucru la un cost al finanţării sub dobânzile practicate în piaţa financiară.

Vânzare/cumpărare de certificate de carbon

Vânzare/cumpărare de certificate de carbon, la cererea clientului, cu marjă fixă faţă de cotațiile EEX (European Energy Exchange) din momentul primirii ordinului.

  • Prin încheierea unui contract de administrare a certificatelor de carbon, vom stabili de comun acord volumul estimat de credite de carbon ce urmează a fi cumpărate sau vândute, modalitatea şi termenii de plată. Astfel, beneficiați de rapiditate în luarea deciziei de tranzacționare şi de posibilitatea de a încheia contractele de achiziție sau vânzare la preţurile dorite.
  • Societatea noastră are posibilitatea de a va comunica un pret de tranzactionare sau de a stabili o marja fixă faţă de cotațiile de pe piețele internaționale, marjă stabilită în funcție de volumul total estimat de certificate ce urmează a fi tranzacționate.
  • Prin contractul de administrare se pot stabili de comun acord termene de plată flexibile pentru achiziția certificatelor.

Pentru o societate care are deja contractul de administrare semnat, executia ordinului de vanzare/cumparare se face imediat, fara a mai fi nevoie de semnarea altor contracte aditionale.

Gestionarea dreptului de achizitie de certificate conform HG 1096 / 17.12.2013

  • Pentru societățile incluse în Planul National de Investiții care au dreptul de a achiziționa certificate conform HG 1096/17.12.2013, Faltrano Finance poate oferi soluții de optimizare a prețului de achiziție a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
  • Având în vedere perioada de timp scursă din momentul deciziei de achiziție a certificatelor din alocarea tranzitorie, plata acestora şi primirea efectiv în contul societății, prețul certificatelor poate varia semnificativ, existând posibilitatea ca prețul de piață in momentul deciziei de vânzare sa fie sub sau peste prețul de achiziție.

Ținând cont de modalitatea de calcul al prețului de achiziție a certificatelor alocate tranzitoriu (preț fix mediu stabilit trimestrial), societatea noastră poate să identifice şi să propună momentele optime pentru achiziția/vanzarea acestor certificate astfel incat sa puteti obtine un avantaj financiar sau sa acoperiti o nevoie.

Imprumut de certificate

În urma analizei portofoliului de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, a alocărilor viitoare şi a nevoilor de conformare, societatea noastră are posibilitatea de a vă oferi certificate EUA, cu titlu de împrumut, pentru o perioadă de timp prestabilită, asumându-şi costurile de finanțare şi riscul de piață până la restituirea certificatelor.

In cazul in care societatea dumneavoastra are nevoie de un anumit numar de certificate pentru conformarea emisiilor din anul T-1 stiind in acelasi timp ca urmeaza sa i se aloce in anul T credite de carbon conform Planului Naţional de Alocare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră sau a Planului National de Investitii (conform HG 1096/17.12.2013), Faltrano Finance va poate oferi certificatele de care aveti nevoie pentru perioade de timp prestabilite.